De rebranding is het laatste stadium van het integratieproces met gezamenlijke productontwikkeling, centrale (wereldwijde) ondersteuning, projectbeheer en ondersteunende diensten. Onze klanten zullen profiteren van een breder scala aan oplossingen voor productiviteitsmeting, de nieuwste technologie, gebundelde expertise en PLC-advies
Wat je niet ziet, kun je ook niet verbeteren. Door OEE in te zetten, wordt zichtbaar welke verliezen – of dat nu te maken heeft met machines of processen – moeten worden beperkt. OEE breekt de prestaties van een productie-eenheid op in drie afzonderlijke, meetbare componenten: tijd, snelheid en kwaliteit. Elk onderdeel verwijst naar specifieke aspecten van het proces die kunnen worden verbeterd.
Je kunt analyses maken van machines, lijnen, groepen, planten, ploegendiensten en teams. In elk tijdsbestek. Resultaten worden beter als OEE niet alleen wordt gemeten maar ook actief wordt beheerd. Resultaten worden beter wanneer mensen de juiste acties nemen omdat ze realtime betrokken zijn.
OEE is een methodiek voor operators, monteurs, teamleiders, productiemanagers en verbetermanagers die richtlijnen geeft en zorgt voor controle over productiviteitsverbetering. Dankzij OEE kunnen verschillende afdelingen betrokken worden en samenwerken aan een succesvolle fabriek.
Elke milliseconde dat er een kurk op een fles wordt geslagen, heeft de fles meer waarde gekregen. Bij fabrieken draait het om succesvolle cycli op alle machines. OEE onderzoeken laten precies die momenten zien waar het gebeurt: aan de machine, op precies dat ene moment. Of niet. Beide worden geregistreerd. Dit maakt het tot dé maatstaf voor management en staf, die wil weten welke voorwaarden nodig zijn om de productie-efficiëntie bottom-up te laten floreren, door doelstellingen en voorwaarden top-down te bepalen.
Ontvang real-time resultaten van uw live productielijn en maak indien nodig aanpassingen om uw productieprestaties te verbeteren.
Met constante beweging en schommelingen op de fabrieksvloer is het vermogen om snelheid te handhaven en te optimaliseren een prioriteit. Onze OEE-oplossing doet precies dat.
Onze OEE Toolkit stelt elk team op de werkvloer in staat om controle te krijgen over hun werkzaamheden en gaat verder dan de basisnormen om de best mogelijke resultaten te garanderen.
De basis van het OEE getal is heel eenvoudig: het is de verhouding tussen de theoretische maximale capaciteit versus de werkelijke output. OEE wil OOK weten waar de verschillen, en dus de verliezen, zitten. Daarom stelt de OEE berekening drie vragen. En ook niet meer dan drie vragen.
Read about some remarkable case studies and how we have improved these clients’ production lines.
In feite werkt het een beetje als een grootboek: er is altijd een balans. DOEN en hoefde NIET te passen. Daarbinnen moeten tijd, volume en kwaliteit alle drie op de juiste manier passen. Dit klinkt allemaal heel eenvoudig – en dat is het in principe ook – maar het is net als met een grootboek; je moet het begrijpen om het op de juiste manier te kunnen gebruiken.
Oorspronkelijk werd OEE alleen berekend in de tijd dat een ploeg gepland was. En sommige zaken nemen ook een deel van die tijd in beslag, zoals pauzes of onderhoud. Om dit aan te pakken en ELK verlies aan effectiviteit zichtbaar te maken, categoriseert de OEE Industry Standard verliezen op een heel eenvoudige manier.
De Decide4Action OEE oplossing volgt deze verliezen en maakt ze zichtbaar, door TEEP, OOE en OEE weer te geven als basis-KPI’s.
OEE implementeren zorgt niet voor duurzame verbetering. Wanneer we beginnen met het meten van OEE via onze software, zien we regelmatig de OEE ‘spontaan’ omhoog gaan. Soms zelfs met 15%. Maar we weten dat dit een tijdelijk verschijnsel is dat wordt veroorzaakt doordat het team focust op verbeteringen. Je kunt net zo goed een tijdje naast een machine gaan zitten en eens kijken naar het proces en de mensen.
Voor een echte en duurzame verbetering zijn de juiste focus, ondersteuning en acties nodig. We hebben een sterk netwerk van zeer bekwame verbeterexperts die u kunnen helpen wanneer en waar nodig.